Sfântul Antonie cinstit la parohia Cocorăștii Grind din Protopopiatul Ploiești

În ziua sărbătorii sfântului Antonie cel Mare, parohia Cocorăștii Grind din Protopopiatul Ploiești și-a sărbătorit ocrotitorul. La acest moment de mare bucurie duhovnicească programul liturgic a debutat joi, 16 ianuarie 2014, la orele 17:30 cu slujba Vecerniei unită cu Litia. În ziua hramului, vineri 17 ianuarie 2014, începând cu orele 08:30, părintele paroh Bîja Andrei Mihail împreună cu un sobor de preoți au oficiat Utrenia, Acatistul Sfântului Cuvios Antonie Cel Mare și Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost date de domnii profesori de religie Vlad George si Andrei Modrișan.

„Ne bucurăm că un număr mare de credincioși ai parohiei noastre a venit să aducă laudă patronului nostru spiritual, Sfântul Cuvios Antonie Cel Mare, un mare ascet care a biruit patimile trupului încununându-se cu nemurirea, care totdeauna a îndemnat la pocăință sinceră cu lacrimi și cu regret pentru păcatele săvârșite.” a relatat părintele paroh.

Sfântul Antonie este unul dintre cei mai populari asceți ai istoriei creștinismului și este socotit începătorul vieții monahale. Sfântul Antonie s-a născut în satul Coma din Egiptul de Mijloc, în jurul anului 251, dintr-o familie de creștini bogați.

Comentarii Facebook


Știri recente