Sfântul Antonie cel Mare celebrat la Galaţi. IPS Casian: „Ceea ce ne lipseşte astăzi cel mai mult este înţelesul duhovnicesc al vieţii”

Credincioşii parohiei gălăţene din cartierul Micro 21 şi-au sărbătorit miercuri ocrotitorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de IPS Casian care le-a precizat că în contemporaneitate ‘ne lipseşte cel mai mult este înţelesul duhovnicesc al vieţii’.

Sărbătoarea a debutat în ajun prin oficierea Vecerniei cu Litie şi Acatistul Sfântului Cuvios Antonie cel Mare. A doua zi, a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica cea mică a comunităţii care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor care au participat la slujbă.

În prezent, se află în construcţie o nouă biserică de dimensiuni mai mari, după nevoile pastorale şi liturgice ale enoriaşilor. Noul locaş, zidit din cărămidă, se află acum la stadiul de  finisaje interioare şi exterioare.

În timpul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos a împărtăşit cu Sfintele Taine un grup de copii ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Ion Luca Caragiale, instituţie ce se află în apropierea parohiei. Aceşti copiii sunt asistaţi în centrul de zi al parohiei, unde, după programul şcolar îşi fac temele, se joacă, participă la diferite activităţi şi primesc masa de prânz.

În cuvântul său, Părintele Arhiepiscop a explicat: ‘în criză de modele şi de sfaturi bune de la oameni, Dumnezeu ne arată din când în când, celor ce căutăm îndrumare şi sfat pentru a ne îndrepta şi corecta viaţa, modele cu totul desăvârşite, pe care ar trebui să le  urmăm şi să le înţelegem rostul vieţii lor în legătură cu propria noastră viaţă. Ceea ce ne lipseşte astăzi cel mai mult este înţelesul duhovnicesc al vieţii’.

După tradiţie, preoţii slujitori împreună cu enoriaşii parohiei au pregătit pachete cu hrană caldă, ceai fierbinte şi colivă pe care le-au oferit credincioşilor prezenţi.

La ora amiezii, micii credincioşi au luat prânzul în clădirea centrului social, fiind serviţi de însuşi IPS Casian şi ceilalţi preoţi slujitori.

Manifestări liturgice, misionare filantropice s-au desfăşurat cu binecuvântarea IPS Casian şi în municipiul Brăila la Parohia Sf. Antonie cel Mare şi la Centrul Social-Educaţional din cadrul acestei parohii.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…