Sfântul Antim Ivireanul comemorat în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Preoţi şi credincioşi din Eparhia Romanului şi Bacăului au participat marți, 27 septembrie 2016, la o serie de manifestări ce au comemorat împlinirea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Antim Ivireanul, informează site-ul doxologia.ro

Primul eveniment a debutat la Catedrala Arhiepiscopală din Roman unde a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului Antim Ivireanul. În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie.

Manifestările au continuat în sala de festivităţi a Liceului Teologic Ortodox Melchisedec Ştefănescu unde a avut loc o conferinţă dedicată Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. Aceasta a fost susţinută de părintele Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi.

În aceeași zi, un grup de elevi de la Colegiul Tehnic Ion Borcea  din Buhuşi au fost prezenți la Catedrala Sfântul Nicolae din Buhuşi unde au participat la o manifestare dedicată Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. Cu această ocazie, elevii au avut ocazia să afle despre viaţa, activitatea şi opera marelui mitropolit al Ungrovlahiei. De asemenea, părintele Vasile Cozma, protopopul Protopopiatului de Buhuşi, a prezentat referatul cu tema Viaţa şi activitatea Mitropolitului Antim Ivireanul. La final, părintele a răspuns întrebărilor elevilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…