„Sfântul Andrei rămâne, pentru toate timpurile, un model de misionar devotat Evangheliei”, spune Episcopul Antonie

Episcopul Antonie de Bălţi a slujit luni de Sfântul Andrei la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca.

Ierarhul a explicat în ziua de cinstire a Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, potrivit calendarului iulian nerevizuit, că sfântul „este cel care a adus Cuvântul Evangheliei în spaţiul nostru”.

„Dacă noi suntem astăzi creştini este datorită faptului că acest neobosit apostol al Mântuitorului, Andrei, a propovăduit Evanghelia şi pe pământul românesc. De aceea, noi spunem că credinţa noastră este de origine apostolică, pentru că am primit-o de la un apostol al Mântuitorului”.

„Sfântul Apostol Andrei rămâne, pentru toate timpurile, un model de misionar devotat Evangheliei. De la Sfântul Apostol Andrei învăţăm credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos şi devotamentul jertfelnic pentru propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu”, a spus Părintele Episcop.

Preasfinţitul Părinte Antonie i-a felicitat pe toţi care poartă numele de Andrei şi Andreea, dorindu-le sănătate şi ajutor de la Domnul în creşterea lor duhovnicească.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente