Sfânta Varvara a fost serbată la Salina Ocnele Mari

Arhiepiscopul Varsanufie a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Biserica din Salina Ocnele Mari care și-a serbat hramul.

În predica rostită la Sfânta Liturghie, IPS Varsanufie a expus viața Sfintei Varvara care „a arătat că iubirea pentru Hristos este mai puternică decât teama de suferință și de moarte”.

„Sfânta Varvara a devenit icoană de lumină, astfel că iubirea pentru Hristos a însuflețit inimile tuturor acelora care nădăjduiau că vor dobândi mântuirea şi viaţa veşnică din Împărăţia Preasfintei Treimi”, a spus Arhiepiscopul Râmnicului.

Înaltpreasfinția Sa a adăugat că „martiriul Sfintei Mucenițe Varvara descoperă o înțelegere profundă a credinței în sufletul acestei tinere care a avut tăria de a alege viața virtuoasă și a-L mărturisi pe Mântuitorul Hristos, atunci când a fost așezată în fața jertfei de către propriul ei tată”.

Sfânta Muceniță Varvara, sărbătorită pe 4 decembrie, este ocrotitoarea minerilor.


Biserica din Salina Ocnele Mari a fost amenajată de Societatea Națională a Sării, Sucursala Exploatare Minieră Râmnicu-Vâlcea. Lăcașul de cult are hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfânta Mare Muceniță Varvara”.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente