Sfânta Teodora de la Sihla cinstită în Mănăstirea din satul Ulmu, Basarabia

În ziua prăznuirii Sfintei Teodora de la Sihla, duminică 7 august 2011, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea „Sfânta Teodora de la Sihla și Sfântul Teodor Tiron” din satul Ulmu, raionul Ialoveni cu ocazia sărbătoririi a unuia din cele două hramuri ale acestui așezământ monahal.

După cum ne informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei, în cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a tâlcuit Evanghelia din duminica a VIII-a după Rusalii.

„Am auzit cu toții că după ce Mântuitorul a luat pâinile și peștii, a privit la cer, apoi a binecuvântat, a frânt și apoi a dat ucenicilor, iar ucenicii, la rândul lor au dat mulțimilor. Vedem aici că nimic nu putem face fără rugăciune, fără ridicarea ochilor spre cer. Pentru orice lucrare avem nevoie de ajutor de la Dumnezeu. Cu rugăciune începem lucrul nostru și cu rugăciune îl încheiem. Dacă cerem ajutor de la Domnul, atunci noi nu suntem singuri în lucrarea noastră. Avem prezența lui Dumnezeu. El este cu noi și ne ajută”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Referindu-se la Sfânta Teodora de Sihla, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru, a spus: „Prin viața sa curată, plină de nevoințe duhovnicești, Sfânta Teodora a câștigat Împărăția Cerurilor, iar noi, românii am obținut un mijlocitor la Tronul Ceresc. Să cinstim sfinții, să o chemăm în rugăciunile noastre pe Sfânta Teodora și să o rugăm să ducă cererile noaste la Hristos Mântuitorul, Împăratul veacurilor. Dacă cinstim pe sfinți, înseamnă că suntem ortodocși”

După sfânta slujbă Înaltpreasfințitul Petru a instalat-o oficial pe monahia Macrina în funcția de stareță a Mânăstirii „Sfânta Teodora de la Sihla și Sfântul Teodor Tiron” din satul Ulmu.

La slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a fost prezent și ctitorul Mănăstirii de la Ulmu, ex-primarul satului Ulmu, dl. Tudor Coșleț împreună cu familia sa. Domnul Tudor Coșleț, pentru faptele sale de bun creștin, a fost decorat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu distincția – Ordinul Sanctus Stephanus Magnus.

Mănăstirea de la Ulmu, Ialoveni este singura mănăstire din Basarabia, care o are ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Teodora de la Sihla.

Comentarii Facebook


Știri recente