Sfânta Muceniţă Varvara cinstită la Târgu Ocna

Sfânta Muceniţă Varvara a fost cinstită în mod deosebit în Salina Târgu Ocna din judeţul Bacău. Aici s-a amenajat un lăcaş de închinare ocrotit de sfânta pomenită pe 4 decembrie. Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost săvârşită de un sobor de preoţi în prezenţa unui număr mare de pelerini, potrivit epr.ro.

Credincioşii din cuprinsul EparhieiRomanului şi Bacăului s-au rugat împreună în Salina Târgu Ocna, cu prilejul sărbătorii Sfintei Muceniţe Varvara, Ocrotitoarea minerilor. Oamenii au intrat în salină încă de la primele ore ale dimineţii pentru a participa mai întâi la Slujba Utreniei, apoi la Sfânta Liturghie.

„A fost prezent un bogat sobor de preoţi şi stareţi din judeţul Bacău, răspunsurile la strană fiind oferite de Corala „Ierotheos” a Protopopiatului Oneşti. Ne-am coborât cu toţii în mină pentru a ne înălţa apoi în timpul Sfintei Liturghii, prin cântările şi rugăciunile care au înveselit inimile noastre. Sfânta Varvara este un exemplu de dăruire, de credinţă şi statornicie, care L-a mărturisit pe Mântuitorul Hristos. Ea rămâne o icoană vie, demnă de urmat, mai ales că suntem la începutul călătoriei spre peştera în care Dumnezeu ni-L trimite pe Mântuitorul Hristos ca Prunc. La slujba Sfintei Liturghii, din biserica de sare, au participat câteva sute de credincioşi, reprezentanţi ai autorităţilor şi ai Salinei Târgu Ocna. Cu toţii au adus prinoase de daruri pentru cei care au trecut la cele veşnice, o parte dintre ei fiind ctitori ai sfântului lăcaş. S-au înălţat rugăciuni de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate asupra celor care ostenesc în salină. Această zi ne-a înveselit sufletele noastre şi ale celor care au participat la rugăciune. Ne-am bucurat pentru că am avut posibiliatea să coborâm într-o biserică unică”, a relatat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Oneşti.

Biserica din sare de la Salina Târgu Ocna a fost zidită şi amenajată în perioada aprilie-decembrie 1992. Acest lăcaş de închinare, ctitorit numai de minerii ce muncesc aici, se află aşezat la o adâncime de 250 de metri, sub nivelul solului.

Comentarii Facebook


Știri recente