Sfânta Muceniță Filoteia, după 90 ani, din nou în Călărași

Cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, la solicitarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 4 – 7 septembrie 2014, racla cu cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteia se află în Protopopiatul Călărași, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de când moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș poposeau în Municipiul Călărași, informează eparhiaargesului.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a participat joi, 4 septembrie 2014, în Municipiul Călărași, împreună cu Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi și în prezența unui a numeroși credincioși, la procesiunea cu racla ce odihnește cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteia.

La ora 17.00 a avut loc primirea Raclei cu cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteia, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoți și credincioși au plecat într-o procesiune pe ruta Strada București până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, unde Sfintele Moaște au fost depuse într-un baldachin din curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.

Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, i-au fost conferite de către dl. primar Daniel Drăgulin, titlul de „Cetățean de Onoare al municipiului Călărași„, precum și distincția „Cheia Orașului„.

Mulțumind tuturor pentru dragoste și onoarea făcută, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a pus la sufletul credincioșilor prezenți, îndemnuri către apropierea de bunul Dumnezeu, de sfântul înger păzitor, de sfântul al cărui nume l-am primit la botez, cu rugăciuni rostite cu credință neîndoielnică, amintind cuvintele vii ale Sfintei Scripturi: „Toate câte le cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.” (Marcu 11,24) De asemenea i-a îndemnat pe toți să se roage pentru ca Dumnezeu să-și reverse binecuvântările Sale, să ne dea ploaie la bună vreme și să ne ferească de furia apelor, să ne dăruiască belșug al pământului, pace și bucurie în suflete și între noi, și să răsplătească ostenelile oamenilor, mulțumind în final, tuturor, pentru solidaritate ortodoxă și românească.

Evenimentele vor continua până duminică, după următorul program:

Vineri, 05 septembrie 2014:

La ora 07.00 – Acatistul Sfintei Mucenițe Filoteia și Sfânta Liturghie, iar seara slujba Vecerniei și Privegherea.

Sâmbătă, 06 septembrie 2014:

La ora 07.00 – Acatistul Sfintei Mucenițe Filoteia și Sfânta Liturghie, iar seara slujba Vecerniei și Privegherea.

Duminică, 7 septembrie 2014:

Începând cu ora 9.00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți și diaconi. Împreună rugători vor fi și reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și credincioșii ce vor dori să aducă rugăciunile lor, spre mijlocire, Sfintei Mucenițe Filoteia.

Cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteia vor rămâne spre închinare până duminică, 7 septembrie 2014, ora 13.00, când delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, va pleca din Municipiul Călărași.

Comentarii Facebook


Știri recente