Sfânta Mănăstire Antim. Istorie, cultură și spiritualitate. 1713-2013

În 2013 se împlinesc 300 de ani de când au început lucrările pentru edificarea Mănăstirii bucureștene Antim, realizată după planurile ctitorului ei.

Pentru a marca această dată, la Editura BASILICA a Patriarhiei Române a fost publicat un album aniversar, intitulat „Sfânta Mănăstire Antim. Istorie, cultură și spiritualitate. 1713-2013”. Albumul a fost lansat vineri, 27 septembrie 2013, la finalul slujbei hramului mănăstirii bucureștene, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Lucrarea se deschide cu un cuvânt de binecuvântare semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și conține câteva texte scrise cu multă însuflețire și cu amintiri din cele mai călduroase din partea unor ierarhi, călugări care au viețuit în această mănăstire, care s-au format în duhul marelui ei ctitor Sf. Ierarh Antim Ivireanul și în preajma marilor duhovnici pe care i-a avut această mănăstire în frunte cu părintele arhimandrit Sofian”, a precizat PS Părinte Varlaam Ploieșteanul Episcop-vicar patriarhal.

Albumul aniversar „Sfânta Mănăstire Antim. Istorie, cultură și spiritualitate. 1713-2013” a fost publicat în ediție restrânsă și poate fi achiziționat de la pangarul mănăstirii, dar și de la celelalte magazine de carte bisericească ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente