Sfânta Lumină la Patriarhie

Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt a ajuns astăzi, 11 aprilie 2015, în București, adusă de o delegație a Patriarhiei Române, pe aeroportul Henri Coandă, în jurul orei 19:45. Apoi, Sfânta Lumină, purtată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost întâmpinată la Catedrala Patriarhală de către Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Aici a fost săvârșită slujba Trisaghionului de soborul de slujitori ai Catedralei.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul a rostit un cuvânt de învăţătură: „Astăzi, am primit de la Ierusalim, precum odinioară de la Sfântul Apostol Andrei, Lumina Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Lumină care izvorăşte la Sfântul şi de Înviere dătătorul Său Mormânt. Este o bucurie că această Lumină Sfântă a sosit şi anul acesta. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel o delegaţie a Patriarhiei Române în frunte cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, s-a deplasat la Ierusalim şi în numele Bisericii noastre şi a credincioşilor au primit şi au adus în ţară această Lumină”.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente