Sfânta Liturghie și Te Deum pentru lucrările Sfântului Sinod

La Catedrala Patriarhală din București, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României și a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a fost oficiată, astăzi, 4 iulie 2013, o slujbă de Te Deum în deschiderea ședinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Slujba a fost oficiată, începând cu ora 09:30, de către Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Slujba de Te-Deum a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârșită tot de Preasfinția Sa.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Comentarii Facebook


Știri recente