Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Botez la Catedrala Episcopală din Giula – Ungaria

Joi, 28 iulie 2016, a fost zi de bucurie duhovnicească pentru credincioșii Catedralei Episcopale din Giula, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În locașul de cult a fost săvârșită Sfânta Liturghie de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei. Răspunsurile liturgice au fost date de o parte din membrii Corului Armonia al Arhiepiscopiei Tomisului, aflați în vizită frățească și misionar-pastorală la românii ortodocși din Giula.

Cu acest prilej, după Sfânta Liturghie, a fost săvârșită și Taina Sfântului Botez pentru prunca Anastasia Văduva, fiica Părintelui Diacon Emanuel Văduva, slujitor la Catedrala Episcopală din 2012 și care își desfășoară activitatea în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria începând din anul 2009.

La final, Preasfințitul Părinte Siluan și-a exprimat îndoita bucurie pentru faptul de a avea ca oaspete pentru prima dată pe Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie și ceilalți tineri teologi și slujitori constănțeni, precum și pentru slujba Botezului, săvârșită în Catedrala Episcopală din Giula, care consemnează intrarea în rândurile Bisericii Ortodoxe a unui nou membru.

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a mulțumit pentru primire și ospitalitate și și-a exprimat disponibilitatea de a participa și cu alte ocazii la activități misionare-pastorale și culturale din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, împreună cu corul Armonia al Arhiepiscopiei Tomisului.

Manifestarea s-a încheiat printr-o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente