Sfânta Liturghie și binecuvântarea bisericii parohiei Turda Nouă II

Biserica Ortodoxă a prăznuit marți, 7 ianuarie 2014, „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul”. În fiecare an, după marele praznic al Botezului Domnului în apa Iordanului, îl cinstim pe cel care a săvârșit acest botez, numit „Înaintemergătorul Domnului”. Sfântul Ioan este cel care arată diferența dintre botezul pocăinței (cu apa din Iordan) și cel creștin, care va fi „cu Duh Sfânt și cu foc”.

În această zi de sărbătoare, ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” din parohia Turda Nouă II. Slujba a început la ora 10:00, iar înainte ÎPS Andrei a săvârșit o rugăciune de binecuvântare a locașului de cult, după ce în ultimii ani au fost efectuate mai multe lucrări. Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte protopopul de Turda, Pr. Daniel Crișan.

În cadrul cuvântului de învățătură, potrivit Radio Renașterea, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit credincioșilor despre misiunea și învățăturile Sfântului Ioan Botezătorul: „În această zi minunată când Dumnezeu ne-a îngăduit bucuria de a veni la Turda, aici unde părintele Ioan Ciortea dimpreună cu dumneavoastră ridicați această biserică măreață, în care deja ați intrat în naosul ei, așadar în această zi minunată, ne bucurăm și de realizările dumneavoastră, dar subliniem importanța pe care Sfântul Ioan Botezătorul a avut-o în pregătirea căii Domnului. Sfântul Ioan Botezătorul, petrecând în rugăciune, în nevoință, acolo în pustia Iordanului, a primit de la Dumnezeu descoperire: „Cel pe care vei vedea Duhul Sfânt pogorându-se, acela este Cel ce ridică păcatele lumii și când a venit Domnul la Iordan, Ioan a zis limpede: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatele lumii”.

Biserica parohiei Turda Nouă II ce poartă hramurile „Înălțarea Domnului” și „Acoperământul Maicii Domnului” a fost construită recent, mai exact în anul 2012. Potrivit părintelui paroh Ioan Ciortea, anul trecut a fost amenajat interiorul pentru a putea fi ținute aici sfintele slujbe. Până în 2013 slujbele au fost săvârșite în demisolul locașului de cult, ce a fost amenajat încă din 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…