Sfânta Liturghie oficiată pentru prima dată în limba maternă pentru românii din orașul Izmir,Turcia

În orașul Izmir (vechiul oraș Smyrna amintit în scrierile scripturistice și patristice) trăiește o comunitate importantă de români care se străduiește să păstreaze, departe de țară, valorile spirituale și culturale românești.

În ziua de Duminică, 5 decembrie 2010, Părintele Sergiu – Marcel Vlad, parohul Comunității Ortodoxe Românești din Turcia, a fost prezent în mijlocul românilor din orașul Izmir, la invitația Consulatului General al României din acest oraș, în frunte cu domnul consul Cosmin Victor Lotreanu.

Această zi a fost marcată de un eveniment cu totul deosebit și anume săvârșirea pentru prima dată a Sfintei Liturghii în limba maternă pentru românii din acestă parte a Mării Egee. Slujba a avut loc cu acordul și binecuvântarea Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, în biserica „Sfânta Fotini” a comunității grecești, după cum ne informează diac. Gheorghiu Alexandru de la Sectorul Comunități Externe al Patriarhiei Române.

Cu această ocazie, comunitatea română din Izmir a celebrat o parte din sărbătorile creștine ale lunii decembrie și Ziua Națională a României, marcându-le printr-un scurt concert de colinde tradiționale românești care a continuat cu un recital de poezie românească susținut de copiii acestei comunități.

Comentarii Facebook


Știri recente