Sfânta Liturghie la Parohia Românească din Chitighaz, Ungaria. PS Siluan a oficiat slujba

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din Ungaria și România, a oficiat duminică, 27 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la Parohia Românească din Chitighaz (Kétegyháza), aparținând Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Din sobor au făcut parte părintele Florin Olteanu, parohul Chitighazului și protopop de Giula, părintele arhimandrit Calinic Covaci, consilierul administrativ bisericesc al episcopiei, părintele protosinghel Visarion Tuderici, secretarul eparhial, părintele Horia Ștefan, parohul Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Secusigiu, Protopopiatul Arad, Părintele Valer Jirj, preot pensionar, din aceeași parohie și diaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Parohiei Secusigiu.

La slujbă au participat mulți credincioși, din Chitighaz, din Otlaca Pustă (Pusztaottlaka), din Arad, din Secusigiu și din Giula, precum și mai multe oficialități, de rang înalt.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Siluan a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală, care prezintă o pildă plină de învățăminte. Preasfinția Sa a adresat un îndemn pentru tinerii și credincioșii creștini de astăzi, de a lucra nu doar pentru bunurile și bogățiile acestei lumi, ci și pentru lucrurile care ne hrănesc sufletele.

În cadrul slujbei, ierarhul i-a împărtășit cu Sfintele Taine pe copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru aceasta, iar în cadrul slujbei au fost oficiate și rugăciuni de pomenire pentru ctitori și binefăcători locașului de cult, pentru credincioși ai parohiei, precum și pentru eroii neamului românesc, dar și pentru tinerii de la Clubul Colectiv.

La final, atât de Părintele Paroh Florin Olteanu, cât și de Părintele Horia Ștefan, de la Parohia Secusigiu, au adresat cuvinte de mulțumire.

Comentarii Facebook


Știri recente