Sfânta Liturghie cu tinerii Nepsis la Biserica „Sfântul Alexie” din Roma

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, duminică, 15 martie 2015, duminica Sfintei Cruci, tinerii Nepsis și o parte din credincioșii de la Paraclisul Episcopal ”Sfântul Alexie, Omul lui Dumnezeu” din Roma – Torre Spaccata au participat la Sfânta Liturghie ce a avut loc pentru prima dată în acest an în cripta Bisericii Sfinților Bonifaciu și Alexie din Roma, situată pe colina Aventino, informează episcopia-italiei.it

Împreună cu părintele Gabriel Popescu a slujit diaconul Gheorghe Zavate, iar strana a fost înfrumusețată de cântarea tinerilor prezenți. După încheierea Sfintei Liturghii, tinerii s-au închinat la moaștele Sfântului Alexie, păstrate în altarul superior al acestei biserici.

Această sărbătoare are o însemnătate aparte, deoarece ne găsim în pragul pomenirii Sfântului Alexie Omul lui Dumnezeu (17 martie), ocrotitorul comunității .

Evenimentul a avut loc gratie bunăvoinței Părintelui Bruno Masetto, superiorul acestui așezământ, care, cu ceva timp în urmă, cu ocazia unor pelerinaje la moaștele Sfântului Alexie, a oferit posibilitatea să se revină în această biserică și pentru Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente