Sfânta Liturghie Arhierească și înmormântare în Parohia Bichiș – Ungaria

Parohia Ortodoxă Românească din Bichiș (Békés), care deține unul dintre cele mai frumoase locașuri de cult ale Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, având și statut de Paraclis Episcopal, a îmbrăcat haină de doliu.

Vineri, 2 august 2013, în biserică a avut loc slujba de înmormântare pentru credinciosul Gheorghe Ciumpilă, fiul vrednicului de pomenire Părinte Dumitru Ciumpilă, Preot Paroh la Bichiș între anii 1960-1988, când a părăsit această lume și al nonagenarei Preotese Emilia Ciumpilă, ajunsă la venerabila vârstă de 94 de ani.

În semn de cinstire pentru toată activitatea desfășurată în folosul bisericii din Bichiș de către credinciosul Gheorghe Ciumpilă și vrednicii săi părinți, slujba de înmormântare a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Siluan, Chiriarhul locului și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și fost Chiriarh al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, aflați în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Pe lângă activitatea depusă cu sârguință în slujba bisericii, o altă calitate aparte a credinciosului Gheorghe Ciumpilă, care a trăit între anii 1940-2013, a fost grija fiască deosebită pentru mama sa, alături de care a stat vreme de 21 de ani, slujind la trebuințele acesteia până la mutarea lui la cele veșnice, lucru evidențiat și în cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej de către Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie.

Pentru odihna sufletului celui răposat, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și alți clerici din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria au săvârșit anterior, în dimineața zilei de 2 august 2013, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica din Bichiș.

Bunul Dumnezeu să odihnească cu drepții sufletul adormitului robului său Gheorghe Ciumpilă, dăruindu-i iertare păcatelor și veșnică pomenire!

Comentarii Facebook


Știri recente