Sfânta Liturghie Arhierească și hirotonie de preot la Săcal (Ungaria)

Duminica a XXV-a după Rusalii a fost zi de bucurie și de sărbătoare și pentru credincioșii ortodocși români din Săcal, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Adunați în număr mare, atât din această parohie, cât și din alte localități din România și în special din părțile Oradiei, credincioșii români de la Săcal au participat la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, în fruntea unui frumos sobor de preoți și diaconi, din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, dar și de la parohia cu hramul „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, din Oradea.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ionuț Teodor Negrău a fost hirotonit preot pentru a sluji pe viitor pentru obștea românească de la parohia din Săcal. Alături de credincioși, la acest eveniment a fost prezent și Domnul Samók Gyula, Primarul localității.

Pentru harnicii și inimoșii credincioși români din Săcal, care trăiesc în această frumoasă comună din județul Bihorul Unguresc, situată la aproximativ 40 de kilometri de Oradea și care de-a lungul vremurilor au păstrat la loc de mare cinste credința ortodoxă, ziua de duminică a fost un prilej de înmulțită bucurie, pentru faptul că de acum înainte vor avea din nou în mijlocul lor un preot care să le poarte permanent de grijă.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii participanți au fost invitați cu toții la o agapă frățească, pentru a consfinți și în acest fel bucuria acestei sărbători.

Comentarii Facebook


Știri recente