Sfânta Liturghie arhierească la Rapolțel

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit astăzi, 09 februarie 2014, Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în filia Rapolțel a parohiei Rapoltu Mare, Protopopiatul Orăștie.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa, a binecuvântat lucrările ce s-au făcut la biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Rapolțel, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a vorbit credincioșilor despre importanța bisericii în viața omului, spunând că: „biserica este locul unde Liturghie de Liturghie, Hristos se jertfește pe masa Sfântului Altar pentru fiecare dintre noi”. De asemenea, Preasfinția Sa, făcând apel la evanghelia duminicii de astăzi, a îndemnat pe credincioși să ia aminte la rugăciunea smerită a vameșului, amintind că: „smerenia este cheia care deschide împărăția cerului, iar mândria este începutul păcatului și a căderi de pe cărarea ce duce la Hristos”.

La finalul sfintei slujbe, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a ridicat în treapta de iconom pe Preacucernicul Părinte paroh Darius Ștefănescu, oferind totodată gramate de mulțumire tuturor celor care s-au implicat în restaurarea sfântului locaș,după cum ne-a informat Diac. Sergiu Nicolae Succurro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…