Sfânta Liturghie arhierească la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Strășeni

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat duminică, 26 septembrie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Strășeni, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la rolul și locul Sfintei Cruci în viața creștinului ortodox: „Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a răstignit pe Cruce, sfințind-o și învingând puterile iadului, astfel Crucea devine semnul biruinței asupra celui rău. Crucea este arma noastră duhovnicească, care ne apără de toate relele ce se abat asupra noastră. Sfântul Apostol Pavel spune: ‘Cuvântul crucii pentru cei ce pier este nebunie, iar pentru noi, cei ce ne mântuim este puterea lui Dumnezeu’. Cu ajutorul Crucii, care este puterea lui Dumnezeu, noi biruim în lupta noastră spirituală, și ne mântuim. Acesta este motivul pentru care noi, ortodocșii, cinstim crucea – mântuirea”.

„Să rămânem statornici în credința noastră cea adevărată, să cinstim Sfânta Cruce, să cinstim Sfinții lui Dumnezeu, să cinstim pe Maica Domnului și așa vom câștiga mântuirea”, a îndemnat Înaltpreasfințitul Părinte Petru.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a oferit părintelui paroh Alexandru Bogos distincția bisericească „Bedernița”, subliniind: „De fiecare dată când venim, aici, vedem că părintele Alexandru este în permanentă activitate: avansează cu amenajarea sfântului locaș și a teritoriului bisericii. Are spirit de bun gospodar, este harnic și știm că este și un bun organizator. Prin această distincție dorim să-l încurajăm la alte fapte, la fel de bune, ca cele săvârșite până în prezent. Vrednic este!”.

Comentarii Facebook


Știri recente