Sfânta Liturghie arhierească la Călărași

În cadrul pelerinajului cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia în orașul Călărași, astăzi, 7 septembrie 2014, în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și un sobor de preoți și diaconi au săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, în prezența a numeroși credincioși. Împreună rugători au fost și reprezentanți ai autorităților locale și județene, informează eparhiaargesului.ro.

Mărturia împlinirii a 90 de ani de când a fost Sfânta Muceniță Filoteia în orașul Călărași este o cruce de piatră datată din 1924, ce se găsește în curtea Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, pe care sunt sculptate slove de mulțumire închinate Sfintei de la Curtea de Argeș.

În semn de prețuire și recunoștință, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a primit o icoană a Sfinților Împărați Constantin și Elena și o cruce sculptată din lemn pentru binecuvântare.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a îndemnat pe cei prezenți să urmeze cuvintele lui Iisus Hristos evocate de Sf. Apostol Luca: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze” (Lc 9,23) Așadar suntem chemați zilnic să punem început bun, să acceptăm crucea care de multe ori înseamnă suferință. Însă, așa cum a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, acceptând cu bucurie această suferință, mulțumind lui Dumnezeu pentru încercări, primim mari binecuvântări, iar Dumnezeu ne ia suferința și ne dă în schimb darul Duhului Sfânt, crucea devenind binecuvântarea lui Dumnezeu. Astfel Dumnezeu poate face minuni și în viețile noastre, prin mâinile celor din jur, prin aproapele nostru, căci El nu neglijează pe nimeni, oricât de mare sau de neînsemnat ar părea pentru noi.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, evocând cuvintele vrednicului de pomenire, Nestor Mitropolitul, a pus la sufletul credincioșilor îndemnul imperativ: Fiți voioși! Căci sunt multe motivele de bucurie și de mulțumire sufletească, începând cu darul acestei vieți ce ne e dat să o trăim, împreună unii cu alții, în frumusețea acestei lumi văzute, întru nadejdea vieții celei veșnice în Împărăția lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente