Sfânta Liturghie arhierească în Parohia ucraineană Zorile

După calendarul neîndreptat astăzi, 7 aprilie, a fost Buna Vestire. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor ucraineni de la Parohia Zorile. Au participat autorități locale, numeroși credincioși, copii și tineri îmbrăcați în costume populare ucrainene.

„Această parohie a trecut sub jurisdicția Eparhiei noastre la dorința credincioșilor. Până nu demult a aparținut de vicariatul ortodox ucrainean. Astăzi suntem aici pentru a oficia Sfânta Liturghie și pentru a împărtăși credincioșii din Zorile care așteaptă de mult o vizită arhierească, ultima întâmplându-se în urmă cu 35 de ani. Cel care a vizitat această parohie a fost Preasfințitul Episcop-vicar de atunci, Timotei Lugojeanul, actualmente Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Sunt credincioși foarte buni în această parohie, credincioși care mențin dreapta credință. Nu avem în Zorile credincioși aparținători altor confesiuni creștine, în exclusivitate aici sunt doar credincioși ortodocși”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, după cum informează TRINITAS TV.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Parohia Zorile a trecut de la 1 aprilie în jurisdicția Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente