Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva din Soroca

Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, duminică, 16 februarie 2014, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din orașul Soroca (preot paroh Radu Russu).

În cuvântul de învățătură, rostit după sfânta slujbă, Înaltpreasfințitul Petru a tâlcuit parabola Fiului Risipitor, subliniind între altele: „Această parabolă ne îndeamnă la pocăință curată și la hotărârea de a nu repeta greșelile și de a pune început bun în viața noastră pentru a ne apropia de Sfânta Înviere îmbrăcați în haină nouă curățită, în baia tainei spovedaniei”.

Înaltpreasfințitul Petru a apreciat și mersul lucrărilor de construcție la noul sfânt locaș, evidențiind osteneala părintelui paroh Radu Russu. Pentru activitatea pastoral-misionară și munca organizatorică depusă la înălțarea sfântului locaș, părintele paroh Radu Russu a fost gratificat cu distincția bisericească „Crucea cu pietre scumpe”.

Părintele Radu a mulțumit Înaltpreasfințitului Petru pentru vizită, pentru binecuvântare arhierească acordată comunității „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din orașul Soroca și pentru distincția bisericească primită, aducând mulțumiri și tuturor celor care ajută la înălțarea noului sfânt locaș.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente