Sfânta Liturghie Arhierească în a Doua Zi de Paști la Micherechi – Ungaria

În a Doua Zi a Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica din Micherechi, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Un eveniment inedit pentru credincioșii din această parohie, care au umplut biserica, a fost faptul că răspunsurile liturgice au fost date de către un cor din care au făcut parte atât credincioși ortodocși români din Micherechi, cât și membri ai corului „Armonia” al Catedralei Vechi din Arad, dirijați de Domnul Profesor Ovidiu Boar. După ce în Duminica Floriilor același cor a cântat la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită în Catedrala Episcopală din Giula, de data aceasta a fost rândul bisericii din Micherechi să îl aibă ca oaspete, la un moment de mare sărbătoare, în a Doua Zi de Paști. Astfel, și credincioșii români din Micherechi au putut aprecia munca și talentul confraților lor care începând din luna februarie, sub bagheta Profesorului Ovidiu Boar, au purces la formarea unui cor românesc ortodox în Micherechi, iar ajutorul oferit de membrii corului „Armonia” din Arad a făcut posibilă desfășurarea acestei Sfinte Liturghii și a pus începuturile unei frumoase colaborări între românii aflați de cele două părți ale graniței.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, un grup de elevi din clasele 5-8, de la Școala Generală din Micherechi, a prezentat o frumoasă scenetă având ca subiect Învierea Domnului. Copiii au fost pregătiți de către Părintele Secretar Eparhial Teodor Vid, care predă și ore de religie la Școala din Micherechi, împreună cu tânărul student Ruja Robert, din Micherechi, dar au fost sprijiniți și de către Doamna Profesoară Maria Boca, de la aceeași școală.

Prin aceste manifestări liturgice și culturale, la care au fost părtași, românii ortodocși din Micherechi au avut parte de o frumoasă sărbătoare în cea de a Doua Zi a Sfintelor Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente