Sfânta Împărtășanie pentru micuții creștini de la Centrul de Zi Sfânta Irina din Blaj

Prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj s-au pregătit, așa cum îi șade bine unui bun creștin, pentru cel mai mare praznic împărătesc, Învierea Domnului, primind Sfânta Împărtășanie. În Miercurea Mare, părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi, împreună cu părintele Ionică Rusan i-au binecuvântat pe micuți și L-au adus pe Hristos în sufletele și în trupurile lor, sub forma pâinii și a vinului.

„Aflându-ne într-o perioadă deosebită din cursul anului Bisericesc, Postul Sfintelor Paști, am considerat că pe lângă îngrijirea pe care le-o oferim copiilor zi de zi, trebuie să ne ocupăm și de îngrijirea lor spirituală și duhovnicească. De aceea, micuții au primit săptămâna aceasta binecuvântările și rugăciunile pentru Împărtășanie și au primit Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

Odată cu bucuria Sfintei Împărtășanii, prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj au primit din partea consilierilor locali și un sprijin financiar. În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local, aleșii din Blaj au aprobat hotărârea prin care toate cheltuielile de funcționare ale centrului și costul utilităților vor fi suportate și în acest an de Primărie.

„Primăria și Consiliul Local Blaj sunt alături de centrul nostru încă de la înființare și împreună cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, parohia ortodoxă Blaj – Veza și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba asigură nu doar buna funcționare a centrului ci vin și în sprijinul famiilor care își lasă micuții în grija noastră. Pentru că ne pregătim de cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, le dorim tuturor celor care sunt alături de centrul nostru, sănătate, pace și liniște sufletească iar lumina Învierii să le umple sufletele de bucurie, speranță și bunătate”, a adăugat părintele Vasile Seicean.

***

Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 și 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul rețelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcționează din vara anului 2012 în cadrul rețelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situație materială mai dificilă sau se află în situații speciale cum ar fi: părinți divorțați, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreținător, familii în care părinții nu sunt încadrați în câmpul muncii, părinții studiază încă sau familii numeroase. Copiii au asigurate zilnic două mese principale și două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activități educative cu caracter ludic, activități de socializare și integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive și intervenție logopedică. De asemenea, părinții primesc consiliere socială și psihologică, informare, mediere în relațiile cu serviciile sociale și instruire în ceea ce privește educarea și îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.

Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente