Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine, în Parohia Sărămaș

În parohia covăsneană Sărămaș, din Protopopiatul Întorsura Buzăului, județul Covasna, în zilele de sâmbătă, 1 și 8 martie, și duminică, 2 și 9 martie, s-au desfășurat activitățile miniproiectului de educație social-filantropică care va participa la concursul „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine”, informează Ziarul Lumina.

Titlul miniproiectului realizat de copiii din sat, care sunt membri și ai programului de cateheză „Hristos împărtășit copiilor”, este „Mai aproape de cei nevoiași” și a avut ca activități crearea de rețete de post, scrierea și prezentarea de referate cu temele: „Sfânta Taină a Spovedaniei”, „Sfânta Taină a Euharistiei”, „Scurt Îndreptar de spovedanie”.

În zilele de sâmbătă, copiii din grupa de cateheză s-au întâlnit la școala din sat, sub îndrumarea preotului paroh Gheorghe Marius Banciu, unde au organizat un atelier de lucru în cadrul căruia au desfășurat activitățile miniproiectului, care presupun crearea de rețete de post.

Astfel, în prima săptămână au copt clătite și gogoși de post, precum și diverse prăjituri, iar în cea de-a doua săptămână au pregătit o salată din legume. Obiectivele miniproiectului sunt vânzarea produselor gătite de copii și ajutorarea unor familii aflate în dificultate financiară, din Parohia Sărămaș, înțelegerea Tainei Sfintei Spovedanii în viața ortodoxă, a Tainei Sfintei Euharistii și a necesității împărtășirii cu Sfintele Taine.

În zilele de Duminică, după slujba Sfintei Liturghii, la Biserica „Sfântul Nicolae” din sat, copiii au organizat o masă cu produsele pregătite, care au fost împărțite credincioșilor participanți la slujbă, și fiecare au oferit o sumă de bani la propria apreciere, nefiind stabilite prețuri fixe. Copiii care au scris referate le-au prezentat la sfârșitul Sfintei Liturghii tuturor celor prezenți.

De asemenea, copiii din grupa de cateheză au apelat la autoritățile locale pentru sprijin financiar, astfel încât proiectul să se finalizeze cu succes. Dintre cei care au răspuns pozitiv la cererea copiilor sunt Consiliul Local al Comunei Barcani, reprezentat prin domnul Primar Marin Gheorghe, o societate comercială reprezentată prin directorul Lucian Bularca Lucian, fabrica de prelucrare a laptelui din sat, o societate comercială reprezentată prin directorii Adrian Broanăr și Paul Costaru, precum și o asociație familială reprezentată de Viorel Baciu.

Pentru finalizarea miniproiectului mai sunt de parcurs câteva etape, și anume achiziționarea de produse din fondurile strânse, din care se vor face pachete, apoi împărțirea pachetelor familiilor nevoiașe din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente