Sfânta Ecaterina, cinstită de elevii școlii gimnaziale din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj

Capela școlii gimnaziale din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca și-a sărbătorit vineri, 28 noiembrie 2016, ocrotitoarea, pe Sfânta Ecaterina. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată, de la ora 10:00, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și locțiitor al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, notează site-ul radio Renașterea.

Din sobor au făcut parte:  Liviu Vidican-Manci, părintele director,  părintele Andrei Mureșan, directorul adjunct , părintele arhimandrit Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox.

La Sfânta Liturghie au participat profesorii și elevii seminarului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de copiii școlii, dirijați de părintele arhidiacon Daniel Mocanu, profesor de muzică. De asemenea, grupul de elevi a susținut și un mini-concert de colinde în timpul chinonicului.

În cuvântul de învățătură, părintele mitropolit le-a vorbit copiilor despre Sfânta Muceniță Ecaterina și despre îndemnul pe care Sfântul Pavel îl face tuturor tinerilor și copiilor chemați să fie misionari în această lume încercată.

La Școala gimnazială Sfânta Ecaterina din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca învață un număr de 120 de elevi. Capela a fost amenajată în mai puțin de doi ani, iar anul trecut cu ocazia hramului a fost sfințită de Părintele Mitropolit Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente