Sfânta Cuvioasă Parascheva sărbătorită în Estul Elveției

Cu câteva zile înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva, mai mulți români ortodocși care locuiesc în Elveția s-au întâlnit la parohia ce o are ca ocrotitoare pe Cuvioasă, rugându-se pentru familiile lor și pentru rudele din țară. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, în biserica Seminarului catolic din orașul Chur, informează TRINITAS TV. Înaintea Sfintei Liturghii a fost oficiată și slujba Acatistului Cuvioasei Parascheva.

„Am ales să prăznuim hramul duminica pentru că fiind în timpul săptămânii și nefiind zi liberă credincioșii noștri lucrează și am avut marea bucurie de a-l ave în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif care a venit în a doua vizită pastorală și a slujit în orașul Chur. Parohia numără în jur de 90-100 de familii, iar distanțele pe care le parcurg uneori credincioșii pentru a ajunge la slujbă sunt foarte mari. De 4-5 ani de zile avem și un site al parohiei, iar de două ori pe an publicăm și un buletin parohial, de Crăciun și de Sfintele Paști, o ediție bilingvă, în limba română și limba germană”, a spus Pr. Alexandru Nan, preot slujitor la parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Elveția.

Parohia ortodoxă „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, cu puncte de slujire în orașele Chur și St. Gallen, a fost înființată în anul 2004.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…