Sfânta Cuvioasă Parascheva cinstită la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Catedrala Arhiepiscopală din Roman și-a serbat astăzi ocrotitoarea spirituală. De peste șase veacuri, Cuvioasa Parascheva este păzitoare a acestui sfânt locaș și a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

14606485_1290944970938233_5583709614615723_n

Sute de credincioși au participat astăzi, 14 octombrie 2016, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Cei prezenți la hram au avut ocazia să se închine la moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi, aduse în pelerinaj de la Catedrala Episcopală din Huși. De asemenea, la Sfânta Liturghie s-au aflat și monahii de la mănăstirile din județul Bacău.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintelui arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ eparhial, împreună cu stareții și preoții duhovnici de la mănăstirile și schiturile din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Răspunsurile la strană au fost oferite de corala Paraschevi  a Catedralei din Roman.

În cuvântul rostit, părintele Pimen Costea a vorbit despre viața și nevoințele Cuvioasei Parascheva.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele arhimandrit Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, a mulțumit tuturor celor care au luat parte la sărbătoarea locașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente