Sfânta Cruce cinstită la Schitul Petroșnița. Lăcașul de cult monahal și-a sărbătorit hramul

Numeroși credincioși din țară au fost prezenți, în data de 17 septembrie 2017, la hramul Schitului Petroșnița. Cu această ocazie, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian în altarul de vară al așezământului monahal. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Ethos.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Ioan Moise Sârbu a fost hirotonit preot. Acesta va sluji la paraclisul episcopal Sfinții Împărați Constantin și Elena. La final, Episcopul Caransebeșului a sfințit noul corp de chilii.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat faptul că numai cu ajutorul lui Dumnezeu omul își poate duce crucea vieții, informează Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

Îl rugăm pe Arhiereul cel veșnic să ne dea și nouă putere ca, până la sfârșitul vieții, să ne purtăm Crucea și să putem spune, la finalul acestei călătorii, că am luptat lupta cea bună și că am păzit adevărata, dreapta și buna credință, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.


Construit în urmă cu 10 ani, pe dealul numit Radeș, în traducere rugăciune, așezământul monahal de la Petroșnița reprezintă pentru credincioșii de pe Valea Timișului un important reper duhovnicesc.

Schitul cu hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei a fost înființat în anul 2005 la inițiativa preotului paroh din satul Petroșnița, Ioan Sârbu, și a părintelui protosinghel Onufrie Ocu. În data de 16 septembrie 2012 a avut loc sfințirea bisericii de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente