Sf. Valentin a fost cinstit de comunitatea parohială Delea Nouă din Capitală

Credincioșii parohiei Delea Nouă Calist din Bucureşti au participat în perioada 29-30 iulie 2018 la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Sfinţit Mucenic Valentin, ocrotitorul lăcașului de cult.

Slujbele prilejuite de sărbătoarea sfântului au debutat duminică, 29 iulie, când a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia.

În data de 30 iulie, ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de soborul slujitor condus de pr. Valentin Fătu.

Credincioșii prezenți au primit din partea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial peste 300 de pachete cu alimente şi medicamente.

Cei participanți la slujbele dedicate Sfântului Valentin, au avut ocazia să aducă cinstire unui fragment din moaștele sale, aflat în patrimoniul bisericii Delea Nouă Calist.


Sfântul Valentin s-a născut în anul 175, la Interamna (Terni de astăzi, în regiunea Umbria din Italia). A fost hirotonit preot de Sfântul Felician de Foligno, iar Episcop de Interamna de Papa Victor I.

Remarcabil propovăduitor al Evangheliei, făcător de minuni şi vindecător, a fost foarte iubit de credincioşii săi. A fost arestat, torturat şi decapitat la Roma, la vârsta de aproape o sută de ani, din ordinul prefectului Placid Furius, în timpul persecuţiilor împăratului Marc Aureliu.

A fost ucis în secret, în timpul nopţii, pentru a se evita răscoala populaţiei din Terni. Trupul său a fost luat de ucenicii săi, Proclu, Efir şi Apolonie, dus în cetatea Interamna, unde slujise ca Episcop, şi îngropat cu mare cinste.

Foto credit: Parohia Delea Nouă

Comentarii Facebook


Știri recente