Sf. Trei Ierarhi transmit mesajul iubirii și al unității de credință: PS Ieronim

De sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim. Cei trei sfinți ne transmit un mesaj de iubire și unitate în credință, a spus Episcopul Daciei Felix.

„Dintotdeauna, prin darul lui Dumnezeu, Biserica și sfinții au făcut eforturi ca lumea să nu fie dezbinată, pentru că dezbinarea nu este un semn al prezenței lui Dumnezeu. Ba dimpotrivă, este un semn al prezenței celui rău”, a subliniat ierarhul.

„Nu este, desigur, nepotrivit, nu este rău să exprimăm păreri, dar să ne și lămurim, întotdeauna să căutăm partea pozitivă, constructivă și să căutăm adevărul, pentru că Hristos este Adevărul și El este Acela Care ne unește pe toți. Această dispută care s-a creat era pricinuitoare de diviziune.”

Preasfințitul Părinte Ieronim a mai spus despre cei trei ierarhi pomeniți împreună luni că „viețile lor, activitatea lor sunt atât de complexe, încât fiecare ar necesita câte o omilie aparte”.

„Îi sărbătorim și îi cinstim în această sărbătoare reunită, știind că, la Dumnezeu, ei una sunt și că rugăciunea și mesajul lor deosebit este să avem grijă la unitatea noastră – unitate în credință, unitate în adevăr, o unitate inspirată și asistată de Duhul Sfânt, pentru că Duhul Sfânt este cel care îi unește pe oameni, îi apropie de el, îi unește, îi împărtășește cu harul Său, pentru a se bucura de darurile veșniciei.”

„Esența acestei învățături creștine este dragostea, ea este izvorul, ea este rădăcina, din ea izvorăsc toate faptele bune”, a continuat ierarhul.

„Dragostea, dacă lipsește, atunci nimic nu este valabil, pentru că dragostea dumnezeiască transformatoare și ziditoare de suflet este esența credinței noastre, esența vieții noastre creștine: iubirea aproapelui.”

„Iată ce mesaj deosebit primim de la acești trei mari luminători Părinți ai Bisericii. Să îi cinstim pe toți trei ca pe fiecare în parte și ca pe alți mari Părinți și învățători ai Bisericii”, a încheiat Preasfințitul Părinte Ieronim, urându-le la mulți ani creștinilor ocrotiți de sfinții ierarhi Vasile, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…