Sf. Ștefan cel Mare a fost desemnat ca ocrotitor al orașului Onești

Primăria Onești l-a desemnat duminică pe Sf. Domnitor Ștefan cel Mare ca ocrotitor al orașului. Decizia a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului Local.

Părintele Ioan Bârgăoanu, Protopopul de Onești, a transmis „aleasă recunoștință reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Onești” și le-a mulțumit clericilor din protopopiat.

„Mulțumim cu smerit gând și apreciere sinceră Arhiepiscopului Ioachim, care a binecuvântat acest proiect duhovnicesc și susținut prin hotărârea luată în Permanența Consiliului Eparhial și forurile superioare bisericești! Cu această binecuvântare s-a împlinit astăzi bucuria meritată pentru oneșteni”, a mai scris părintele protopop pe Facebook.

„De asemenea, gândul nostru se îndreaptă spre iubitorii Sfântului Voievod Ștefan, profesori, învățători, ingineri, diriguitori de instituții sau asociații creștine, angajaților Primăriei Onești, binecredincioșilor creștini care de-a lungul timpului au inițiat și susținut această idee ce astăzi, 20.02.2020, a căpătat Certificat de naștere!”

Foto: Facebook / Protoieria Onești

Demersurile pentru desemnarea sfântului domnitor ca ocrotitor al municipiului au durat câțiva ani. Celălalt ocrotitor al orașului este Sf. Ier. Nicolae.

Foto credit: Pravila.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente