Sf. Spiridon cinstit la Roman

Păstor pe scaunul vlădicesc de la Roman, Sfântul Ierarh Dosoftei a fost serbat într-o manieră deosebită la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum aflăm de pe site-ul epr.ro.

Păstor al acestei eparhii, ctitor de limbă română, personalitate a vieții religioase și culturale românești, Sfântul Ierarh Dosoftei a fost serbat într-o manieră deosebită la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Sărbătoarea a debutat cu dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor alcătuit din preoții consilieri și inspectori ai Centrului eparhial, precum și din părinții protopopi. În cadrul slujbei, diaconul Mirel Ionuț Andronache a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Vultureni (Protopopiatul Sascut). În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța Sfântului Dosoftei pentru teologia românească, rolul avut în viața culturii românești și a Bisericii, în general, reiterând faptul că sfântul Dosoftei face parte din rândul celor patru sfinți ierarhi care au păstorit pe scaunul vlădicesc de la Roman.

A urmat apoi, o procesiune cu icoana Sfântului Ierarh Dosoftei, după care, Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul a săvârșit slujba de resfințire a birourilor din incinta Centrului eparhial, împlinire a unui amplu proiect pe care ierarhul l-a inițiat în urmă cu câțiva ani cu scopul de a restaura și pune în valoarea frumusețea din inima uneia dintre cele mai vechi arhiepiscopii. „La inițiativa și cu binecuvântarea Preafințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul s-au derulat ample lucrări de reabilitare și recompartimentare a birourilor în care își desfășoară activitatea administrația și cancelaria eparhiale. Aceste lucrări se impuneau din cauza deteriorării evidente, iar pe de altă parte pentru a putea răspunde nevoilor impuse de noua organigramă a instituției. Ele constituie continuarea proiectului pe care Preafințitul Părinte Episcop Ioachim l-a ințiat în urmă cu mai bine de patru ani, proiect ce presupune restaurarea patrimoniului Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.”, a explicat arhidiac. Adrian Ciobanu, consilier economic.

Comentarii Facebook


Știri recente