Sf. Nifon sărbătorit la biserica bucureșteană Sfinții Voievozi – Gherghiceanu

Românii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului Cu acest prilej, sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie de la biserica bucureșteană „Sfinții Voievozi – Gherghiceanu”.

Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează Radio TRINITAS.

Din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinția Sa a adus și o raclă cu o parte din moaștele Sfântului Nifon, care va fi, de acum înainte, unul dintre ocrotitorii locașului de cult.

Biserica „Sfinții Voievozi-Gherghiceanu” este în reconstrucție, iar slujbele se țin, în prezent, la demisolul locașului.

Chiar și așa, spațiul a fost neîncăpător pentru oamenii veniți să se roage la Sfânta Liturghie și să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Nifon.

Parohia „Sfinții Voievozi-Gherghiceanu” a fost înființată, în anul 1938, însă desființată, 46 de ani mai târziu, de regimul comunist. A fost reactivată în 1994. De atunci, slujbele s-au ținut într-un locaș neîncăpător, până anul trecut, când s-a început zidirea noii biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente