Sf. Nicolae prăznuit la Brăila. IPS Casian s-a rugat împreună cu membrii comunităţii parohiale ocrotite de sfânt

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat miercuri în Biserica Sfântul Nicolae din Brăila, unde a oficiat Sfânta Liturghie. La eveniment au participat numeroşi tineri şi copii, dar şi  reprezentanţi ai autorităţilor civile şi militare din oraşul de la Dunăre, informează Biroul de presă al Eparhiei.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corul Kinonia al Seminarului Teologic Sf. Apostol Andrei din Galaţi, care, la momentul chinonicului, au susţinut un concert de colinde şi alte cântări bizantine specifice perioadei liturgice.

Activităţile culturale şi catehetice au culminat prin premierea, de Chiriarhul Dunării de Jos, a 6 tineri olimpici şi 3 profesori, reprezentanţi ai mai multor licee şi colegii din judeţul Brăila. De asemenea, au mai fost premiați 2 elevi implicați în pregătirea pelerinajului de tineret de la Mănăstirea Buciumeni, ediția a XXII-a. Toţi aceşti tineri au primit diplome, premii în bani şi cărţi de zidire sufletească.

Ceilalţi copii prezenţi au primit ieri daruri de la Moş Nicolae, parohia pregătind în acest scop 300 de pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri de suflet.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop s-a rugat pentru odihna sufletului Regelui Mihai I, iar la final a săvârşită o slujbă de pomenire pentru Majetatea Sa Regele, trecut la cele veşnice în 5 decembrie.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente