Sf. Nicolae ne învaţă să rămânem statornici în credinţă şi să fim milostivi: PS Ieronim la Kilometrul zero

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a slujit luni la cel de-al doilea hram al Bisericii Sfântul Gheorghe – Nou din centrul Capitalei, la „Kilometrul zero”.

Ierarhul a indicat ce să învăţăm din pilda de viaţă a Sfântului Ierarh Nicolae, cinstit în 6 decembrie.

„Sfântul Nicolae și‑a arătat dragostea față de patria noastră, căci pe la anul 1600 voievodul Mihai Viteazul a adus din Italia mâna dreapta a sfântului la biserica bucureşteană Sf. Gheorghe – Nou, lăcaş de cult ridicat de un demnitar şi înnoit de Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu. Şi aşa a rămas mai departe, de mai bine de 400 de ani, mâna sfântului în Cetatea Bucureștilor”.

„Este un odor neprețuit pentru noi, este un adevărat canal al harului lui Dumnezeu. moaște ale Sfântului Nicolae, împreună cu cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ne vor ajuta să revenim la vremea de bucurie pe care o aveam înainte”.

„Ne bucurăm că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat să putem împlini această sfântă şi dumnezeiască liturghie, bucurându-ne de harul care izvorăşte din sfintele moaşte şi luând învăţături de la Sfântul Ierarh Nicolae că trebuie să fim foarte serioşi în ceea ce priveşte credinţa noastră şi să ne-o asumăm cu toată încrederea şi fermitatea şi în acelaşi timp trebuie să fim milostivi”, a subliniat PS Ieronim Sinaitul.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente