Sf. Meletie pomenit la Centrul de servicii acordate în comunitate pentru persoane cu handicap din Alba Iulia. Zeci de persoane i-au adus cinstire

În fiecare an în data de 12 februarie, Centrul de servicii acordate în comunitate Sfântul Meletie din Alba Iulia îşi cinsteşte protectorul spiritual. La Sfânta Liturghie oficiată luni cu acest prilej au participat aproximativ 70 de persoane.

Cu câteva zile înainte de acest eveniment, IPS Irineu al Alba Iuliei, a efectuat o vizită beneficiarilor din cadrul Centrului de servicii şi le-a oferit iconițe. De asemenea, ierarhul le-a adresat cuvinte de mângâiere.

În ziua prăznuirii ierarhului antiohian, programul a început cu oficierea Sfintei Liturghii, în Paraclisul comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire, situat în incinta centrului de zi. Slujba a fost oficiată de un sobor de 5 preoţi, nu doar în forma ei clasică, ci şi în limbaj mimico-gestual. Au participat aproximativ 70 de persoane, beneficiari ai centrului Sfântul Meletie, persoane cu handicap, persoane cu deficienţe de auz şi vorbire, dar şi colaboratori şi invitaţi.

După slujbă, cei prezenţi au participat la o agapă frăţească.

Această formă de organizare religioasă a comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire funcţionează din anul 2005, fiind coordonată de părintele Petru Haşegan, care răspunde nevoilor spirituale ale acestor persoane. Centrul de servicii acordate în comunitate Sfântul Meletie din Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială din municipiu.

Foto Credit: Centrul Sf. Meletie din Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente