Sf. Mc. Emilian de la Durostorum sărbătorit la Mănăstirea Ciolpani. IPS Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie

Mănăstirea Ciolpani din Protopopiatul Buhuși și-a sărbătorit în 18 iulie 2017 ocrotitorul spiritual: pe  Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum. La eveniment au participat numeroși credincioși, dar și pelerini din alte județe care s-au rugat în timpul Sfintei Liturghii oficiate de IPS Ioachim, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Sărbătoarea a debutat cu Slujba Vecerniei din 17 iulie 2017, săvârșită de Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Cu acest prilej, au fost aduse spre închinare fragmente din moaștele Sf. Ierarh Ioan Maximovici de la Catedrala arhiepiscopală din Roman pentru a marca trecerea celor 20 ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Ciolpani.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, în cuvântul său, Părintele Arhiepiscop Ioachim a vorbit despre calea muceniciei Sf. Emilian în calitate de apărător al dreptei credințe. Mai departe, ierarhul a prezentat istoricul Mănăstirii Ciolpani pe ultimii 20 ani de când a fost sfințită biserica Mănăstirii, apreciind în mod deosebit osteneala obștii monahale de aici.

La final, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat bucuria de a participa la acest moment deosebit și a binecuvântat preoții, credincioșii și pelerinii pentru râvna mărturisirii credinței.

Comentarii Facebook


Știri recente