Sf. Ilie cinstit la Galați

La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Unul dintre cei mai importanți prooroci din Vechiul Testament, Sfântul Ilie este cinstit ca un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă.

Ca în fiecare an, biserica ocrotită de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din municipiul Galați și-a sărbătorit hramul. Manifestările pastoral misionare și social-filantropice au început încă din ajun prin oficierea de către un sobor de preoți și diaconi a slujbei Privegherii și Acatistul Sfântului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Altarul de vară din curtea bisericii.

În ziua hramului, curtea bisericii a fost neîncăpătoare pentru mulțimea rugătoare a credincioșilor din parohie dar și din întregul municipiu, care au dorit să fie prezenți la sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie.

La finalul Sfintei Liturghii, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Chiriarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de învățătură despre Sfântul Prooroc Ilie, ca model de ascultare și credincioșie față de Dumnezeu, precum și de viețuire în deplină asceză și rugăciune neîncetată, amintind totodată despre tradiția conform căreia el este cel care a primit puterea asupra revărsării ploii peste pământ.

După slujbă cei prezenți au fost miruiți, au primit iconițe și au fost invitați la tradiționala agapă frățească, iar celor mici le-au fost împărțite pachete cu dulciuri.

De asemenea, prin grija și implicarea membrilor Consiliului și Comitetului parohial au fost oferite pachete cu alimente și articole igienico-sanitare de primă necesitate persoanelor nevoiașe nedeplasabile, aflate în evidențele speciale ale parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente