Sf. Ier. Calinic de la Cernica a fost pomenit la Mănăstirea Frăsinei, ctitoria sa

IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit miercuri Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăsinei. Lăcaşul de cult şi-a sărbătorit ctitorul şi ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Arhiepiscopul Varsanufie, în cuvântul rostit, a precizat că Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica este un mare sfânt „pe care l-a dat neamul românesc”. Sfântul a intrat la vârsta de douăzeci de ani ca „frate la Mănăstirea Cernica”.

Cu privire la lucrarea administrativă, pastoral misionară și culturală a Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în eparhia istorică a Râmnicului, IPS Varsanufie a punctat că aceasta „s-a desfășurat pe multiple planuri, având ca și coordonată fundamentală întărirea vieții duhovnicești din Episcopia Râmnicului”.

„Toată activitatea Sfântului Ierarh de la Râmnic se constituie într-un program bine alcătuit și împlinit cu multă acrivie spre atingerea scopului său sfânt: reînnoirea duhovnicească și reînvierea culturală și administrativă a eparhiei pe care, prin rânduiala lui Dumnezeu, o păstorea”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Pentru viaţa sa curată, Sfântul Calinic a fost învrednicit cu darul facerii de minuni. „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului, este un mare făcător de minuni. El a făcut minuni încă din timpul vieții”, a menţionat Părintele Arhiepiscop.

Sfântul Calinic de la Cernica a fost canonizat în anul 1955, fiind primul sfânt canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Foto Credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente