Sf. Gheorghe a intrat în conștiința creștinilor ca mare apărător al dreptei credințe – Arhiepiscopul Ciprian

„Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, încă de când și-a dat viața pentru Hristos, a intrat în conștiința dreptcredincioșilor creștini ca un mare apărător al dreptei credințe”, a spus luni la Buzău IPS Ciprian.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a liturghisit în ziua de pomenire a Sfântului Gheorghe la biserica militară „Pogorârea Sfântului Duh” din Garnizoana Buzău.

Părintele Arhiepiscop a prezentat în predica sa virtuţile Sfântului, accentuând în mod deosebit că a fost „viteaz nu numai pe câmpurile de luptă, dar mai ales în războiul cel nevăzut cu vrăjmașul diavol, un război care durează nu un an, doi, trei, ci toată viața omului”.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii aviatori și pentru cei patru eroi buzoieni, căzuți la datorie în Afganistan, precum și pentru ofițerii și preoții militari, trecuți la cele veșnice.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Lăcașul de cult din curtea Garnizoanei Buzău a fost construit din lemn de o echipă de meșteri maramureșeni, în anul 2014.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente