Sf. Epictet și Astion, model de comuniune: Capela Cimitirului „Izvorul Nou” și-a serbat al doilea hram

Capela cimitirului „Izvorul Nou” din Capitală şi‑a sărbătorit joi al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Profesor David Pestroiu, Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, care a spus că Sfinții Epictet și Astion oferă un model de comuniune spirituală.

„Sfântul Epictet, preot fiind, a dobândit atât har, bunătate şi înţelepciune, încât a ajuns să lumineze ca un far călăuzitor, apropiindu‑se astfel de el şi monahul Astion, care i‑a devenit ucenic”, a spus Părintele David Pestroiu în omilia sa.

„Relaţia lor duhovnicească, de părinte şi fiu, este un exemplu pentru noi şi dovedeşte că mântuirea nu se obţine în mod individual, ci în comuniune”.

El i-a îndemnat pe credincioși să nu ezite să își mărturisească credința, urmând pilda sfinților.

Capela Cimitirului „Izvorul Nou” îi are ca ocrotitori pe cei doi martiri deoarece în piciorul Sfintei Mese au fost așezate fragmente din moaştele lor.

Sursa foto: Ziarul Lumina

„Nu întâmplător a îngăduit Dumnezeu ca aceşti sfinţi să fie ocrotitori ai bisericii noastre, fiindcă în acest loc există foarte multă suferinţă şi întristare, iar aceştia vin cu puterea lor tămăduitoare să îi mângâie pe cei îndoliaţi şi întristaţi”, a spus Părintele Ioan Viorel Petcu, slujitor al capelei cimitirului.

„Avem bucuria ca în jurul acestei capele să se fi constituit o comunitate vie, care participă în fiecare duminică şi sărbătoare la Sfânta Liturghie şi care are multă evlavie la Sfinţii Mucenici Epictet şi Astion”, a adăugat el.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul vocal bărbătesc „Etheros”.

Cimitirul Izvorul Nou este unul dintre cele mai vechi din Capitală. Capela are ca hram principal sărbătoarea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Sursa foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente