Sf. Arhid. Ștefan este un model de jertfelnicie, spune PS Galaction

Miercuri, la sărbătoarea Sf. Arhid. Ștefan, Episcopul Alexandriei și Teleormanului a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Vârtoapele de Sus. În omilia sa, PS Galaction a prezentat personalitatea emblematică a primului dintre martirii Bisericii. Despre Sfântul Ştefan, Preasfinţia Sa a spus că este „un model de urmat” pentru că l-a mărturisit pe Hristos cu preţul vieţii sale.

Sfântul Arhidiacon Ștefan rămâne ca un model de dăruire față de Mântuitorul Iisus Hristos, un exemplu de mărturisire a adevărului cu orice preț și de jertfelnicie. El deschide șirul celor care, după aceea, în multe locuri și în diferite timpuri au fost puși în situația de a mărturisi pe Hristos renunțând la însăși viața lor pământească, a subliniat Preasfinţia Sa.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele protoiereu Mircea Ionescu, arhid. Serafim Baciu, consilier sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, și alți preoți slujitori.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…