Sever Voinescu spune că Basilica.ro aduce în lume liniștea Bisericii: „Pace ție, Vestitorule!”

Am primit la redacție un mesaj emoționant de la jurnalistul Sever Voinescu. La aniversarea a 13 ani de Basilica.ro, el ne-a transmis că glasul agenției de știri a Patriarhiei Române duce pacea Bisericii în întreaga societate.

Text integral:


Felicit Agenția de Știri Basilica cu ocazia împlinirii vîrstei de 13 ani! Mulți înainte!

În lumea „adevărurilor” plurale și contradictorii, a propagandelor și a prăbușirii jurnalismului, vocea discretă și curată a Agenției Basilica prinde bine!

Căci Basilica este astăzi mai mult decît un reper de credibilitate și onestitate în presa românească (aflată în gravă criză de astfel de repere!); ea exprimă deja o sensibilitate anume, un stil al decenței, o percepție aparte asupra binelui comun.

Dacă am fi trăit vremuri normale, misiunea unei agenții de știri precum Basilica ar fi fost mai simplă: ar fi avut de transmis curat știrile legate într-un fel sau altul de Biserica noastră Ortodoxă. Dar nu trăim vremuri normale.

Așa că Basilica are o misiune încă și mai grea. Ea are de transmis adevărul despre viața creștinilor ortodocși români aflați în lumea aceasta, în care e atît confuzie și atîta derută, atîta frică și atîta nebunie, încît pînă și lor, creștinilor, le e greu să mai dibuiască adevărul de minciună în ceea ce-i privește.

În acești ani, eu cred că Basilica și-a găsit rostul, și-a înțeles menirea. Nu rămîne de-acum înainte, decît să meargă înainte cu credință în propria misiune, pe drumul pe care a pornit.

Îmi place Basilica mai ales pentru că nu-și asumă misiunea ca pe o luptă, ca pe o polemică, ca pe o confruntare. Ea este acel Vestitor de zi cu zi, de oră de oră, ce duce liniștea normalității din aria de iradiere a Bisericii în lume. Așa că îi zic și eu, cum se cuvine: „Pace ție, Vestitorule!”. Mulțumesc! La Mulți Ani!

Sursa foto: Tolo.ro

Comentarii Facebook


Știri recente