Sesiune de lucru a Comisiei Mixte Internaționale pentru dialogul teologic, la Viena

După cum ne informează Sectorul relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române, în perioada 20-27 septembrie 2010, se va desfășura la Viena, Austria, o nouă sesiune de lucru a Comisiei Mixte Internaționale pentru dialogul teologic dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-catolică. Comisia va continua discuțiile începute în luna octombrie 2009, în Paphos, Cipru, pe tema „Rolul Episcopului Romei în comuniunea Bisericii în primul mileniu”, având ca bază textul elaborat de Comisia Mixtă la Ravenna, Italia, în luna octombrie 2007.

Delegații Bisericii Ortodoxe Române în această comisie de dialog teologic sunt Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal, Secretarul Sfântului Sinod, și părintele profesor universitar dr. Ioan Ică jr. de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…