Sesiune de comunicări ştiinţifice la Galaţi

Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu Asociaţia Conservatorilor şi Restauratorilor din Romania (A.C.R.R.O) a organizat prima ediție a sesiunii de comunicări intitulată Atelierele restaurării. Evenimentul a avut loc în perioada 1-2 septembrie 2016 la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din Galaţi, informează site-ul oficial Eparhiei.

Evenimentul a reunit profesori şi experţi în conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, din întreaga ţară. La deschiderea oficială a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În prima parte a întâlnirii desfășurată joi, 1 septembrie 2016, participanţii la sesiunea de comunicări au prezentat şi analizat o serie de aspecte privind conservarea bunurilor de patrimoniu, diferitele modalităţi şi soluţii de transport, conservare şi expunere, precum şi metodele de etalare în expoziţia de bază.

Ziua a doua a întâlnirii a fost rezervată unor excursii documentare la Ansamblul Mănăstirii Voievodale Măxineni din județul Brăila, la biserica Precista, dar şi la Muzeul Satului Petru Caraman și Muzeul Pescăresc din pădurea Gârboavele din județul Galaţi.

Comentarii Facebook


Știri recente