Șerpii din Kefalonia, o minune anuală a Maicii Domnului (Video)

Șerpii din insula grecească Kefalonia reprezintă o minune a Sfintei Fecioare Maria și are loc anual. Ei apar în perioada 6 – 15 august în jurul Bisericii Adormirii Maicii Domnului – Langouvarda din localitatea Markopoulo.

Șerpii sunt de dimensiuni reduse, neprimejdioși, și au pe cap semnul Crucii. Ei apar și în interiorul bisericii și stau agățați chiar și de icoane, candele sau de strane. Prima dată se arată în jurul Sărbătorii Schimbării la Față a Domnului și pot fi văzuți până în 15 august, de praznicul Adormirii Maicii Domnului. După sărbătoare, ei dispar pe dealuri și reapar în luna august a anului viitor.

Minunea atrage în fiecare an zeci de mii de vizitatori, iar uneori șerpii nu mai coboară de pe dealuri de teama oamenilor.

Actuala biserică din Markopoulo se află zidită pe locul fostei Mănăstiri Langouvarda, distrusă de turci, dar și de un cutremur care a avut loc în anul 1953.

Cu privire la apariția acestor șerpi există două explicații oferite de tradiția locului. Prima este aceea că în secolul al XVIII-lea pirații conduși de Barbarossa au atacat mănăstirea, iar măicuțele s-au rugat Maicii Domnului să le izbăvească. Astfel, pirații nu au reușit să mai înainteze din cauza miilor de șerpi care au înconjurat mănăstirea.

A doua explicație constă în faptul că maicile s-au rugat Maicii Domnului să le transforme în șerpi, spre a nu fi luate prizoniere sau batjocorite. Rugăciunea acestora a fost ascultată, iar pirații s-au temut la vederea șerpilor.


Șerpii din Kefalonia sunt considerați tămăduitori și neprimejdioși, iar din acest motiv credincioșii îi ating fără teamă.

© doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente