Seri duhovniceşti la Nürnberg. IPS Serafim în dialog cu 20 de tineri din ATORG

IPS Serafim - Nurnberg

Centrul eparhial din Nürnberg a fost, weekend-ul acesta, gazda întâlnirii unor membrii ai Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG), informează site-ul oficial al Eparhiei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

În perioada 4-5 martie 2017, 20 de tineri ortodocși români din diferite părți ale Germaniei s-au rugat şi au participat la serile duhovniceşti organizate la Mănăstirea „Sf. Mc. Brâncoveni”, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim.

După Sfânta Liturghie și slujba Parastasului din Sâmbăta Sfântului Teodor, tinerii au ascultat omilia Mitropolitului Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Ierarhul le-a vorbit despre post şi despre importanța renunțării la obiceiurile necreștinești.

Cuvântul a fost luat apoi de doamna dr. Ionela Ciortan, medic primar pediatru și cunoscut cercetător în medicină din Constanța. Domnia sa a evidenţiat faptul că ultimele descoperiri medicale confirmă învățăturile scripturistice și a afirmat că nu există o separație între religie și știință, ci mai degrabă știința confirmă credința pe care am primit-o de la străbuni.

Sâmbătă după-amiază tinerii au vizitat obiectivele turistice şi religioase din Nurnberg.

Seara, după slujba Privegherii, ÎPS Serafim le-a vorbit celor prezenţi despre istoricul Mitropoliei și despre simbolistica iconografică a catedralei mitropolitane. Seara s-a încheiat cu răspunsuri la diverse întrebări adresate de oaspeți.

În Duminica Ortodoxiei, tinerii au participat la Sfânta Liturghie Oficiată în Catedrala Mitropolitană. Slujba a fost urmată de o întâlnire duhovnicească în incinta Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente