Seri duhovnicești în Parohia Rugi

În perioada 3-9 februarie, la Parohia Rugi din Protopopiatul Caransebeș se desfășoară săptămâna de catehizare. Astfel, în seara zilei de joi, 6 februarie, la invitația părintelui Aron Bob, în mijlocul credincioșilor Parohiei Rugi s-a aflat părintele Liviu Drăgan protopopul Caransebeșului, ne-a precizat Darius Herea.

Părintele protopop Liviu Drăgan alături de părinții diaconi Mureșan Florin și Petru Paica de la catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș au săvârșit slujba Vecerniei la care a participat un număr însemnat de credincioși. La final, părintele Liviu Drăgan a pus la sufletele credincioșilor prezenți, un bogat cuvânt de învățătură despre ocrotitoarea bisericii, Maica Domnului.

În serile precedente părintele paroh Aron Bob i-a avut ca invitați pe părintele Gheorghe Românu de la Parohia „Schimbarea la Față” din Caransebeș, părintele Cosmin Oltean de la Parohia Sadova Nouă, părintele Alin Șendroni de la Parohia Apadia, Ieromonahul Nectarie Câșlariu de la mănăstirea Băile Herculane și pe părintele Ioan Ponoran de la Parohia Feneș care au slujit slujba Vecerniei și au împărtășit un cuvânt de învățătură. Săptămâna de catehizare se va încheia duminică, cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște.

Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Rugi a fost construită în anul 1901. Lăcașul de cult a fost sfințit de către mitropolitul Banatului, Vasile Lăzărescu la data de 8 iulie 1950. În anul 2001, Înaltpreasfințitul Laurențiu Mitropolitul Ardealului, pe atunci episcop al Caransebeșului a binecuvântat lucrările de renovare și înfrumusețare executate la biserica parohială.

La data de 9 iulie 2006, comunitatea parohială din Rugi a fost greu încercată. Turnul bisericii a fost lovit de un fulger, izbucnind un incendiu care a mistuit în întregime turnul și acoperișul bisericii rămânând doar zidurile. Între anii 2007-2010 biserica a fost reconstruită prin osteneala părintelui paroh și prin contribuția Centrului Eparhial, Consiliului Județean Caraș-Severin și a unor oameni de bine. Târnosirea acestei biserici, construită în anul 1901 și rectitorită în urma incendiului din anul 2006 a avut loc duminică, 6 iunie 2010, la praznicul Duminicii Sfinților români de către Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi în prezența autorităților locale și a unui număr impresionat de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente